Професор Тіман Майор Пилипович - Братчик, Антоніна Григорівна; Bratchyk, Antonina; Кобець, Наталія Володимирівна; Kobets, Natalya; Бущук, Світлана Степанівна; Bushchuk, Svitlana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2013)
У виданні відображено основні етапи життя, науково-дослідну, педагогічну, організаційну та громадську діяльність доктора фізико-математичних наук, завідувача кафедри вищої математики Дніпропетровського державного аграрного університету – Майора Пилиповича Тімана – відомого вченого в галузі математики. Професор М.П.Тіман засновник і керівник наукової школи: « Конструктивна теорія функції дійсного змінного», науковий напрям якої – апроксимація та властивості функції однієї та багатьох змінних. Науковий доробок вченого – 147 науково-методичних праць, в тому числі 3 монографії, навчальні посібники, які визнані в Україні та світі . The publication reflects the main stages of life, research, pedagogical, organizational and social activities of Doctor of Physical and Mathematical Sciences, Head of the Department of Higher Mathematics of Dnepropetrovsk State Agrarian University - Mayor Pylypovych Timan - a famous scientist in the field of mathematics. Professor MP Timan is the founder and head of the scientific school: "The constructive theory of the function of a real variable", whose scientific direction is the approximation and properties of the function of one and many variables. Scientific achievements of the scientist - 147 scientific and methodological works, including 3 monographs, textbooks, recognized in Ukraine and in the world.
Professor Timan Major Pylypovich
Keywords: конструктивна теорія функцій; constructive function theory; лінійні методи; linear methods; кратні ряди Фур'є; multiple Fourier series