Сільськогосподарська ентомологія - Зайцева, Ірина Арнольдівна; Zaytseva, Irina (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
У посібнику коротко розглянуто морфологію, анатомію, біологію розмноження та розвитку, екологію і систематику комах, а також деяких інших шкідників культурних рослин. У спеціальній частині викладені діагностичні ознаки, розповсюдження в мережах України найважливіших видів шкідливих організмів, дані щодо їх біології, екології та шкодочинності. Вказані сучасні методи боротьби зі шкідниками. U posibnyku korotko rozghlianuto morfolohiiu, anatomiiu, biolohiiu rozmnozhennia ta rozvytku, ekolohiiu i systematyku komakh, a takozh deiakykh inshykh shkidnykiv kulturnykh roslyn. U spetsialnii chastyni vykladeni diahnostychni oznaky, rozpovsiudzhennia v merezhakh Ukrainy naivazhlyvishykh vydiv shkidlyvykh orhanizmiv, dani shchodo yikh biolohii, ekolohii ta shkodochynnosti. Vkazani suchasni metody borotby zi shkidnykamy.
Silskohospodarska entomolohiia
Keywords: сільськогосподарська ентомологія як наука; silskohospodarska entomolohiia yak nauka; основи загальної ентомології; osnovy zahalnoi entomolohii; систематика комах; systematyka komakh; основи екології; osnovy ekolohii; різні види шкідливих організмів; rizni vydy shkidlyvykh orhanizmiv; методи захисту культурних рослин від шкідників; metody zakhystu kulturnykh roslyn vid shkidnykiv