Совершенствование деятельности кредитных союзов на рынке небанковских финансовых услуг - Добровольська, Олена Володимирівна; Dobrovolska, Olena (Інститут підготовки кадрів державної служби зайнятості, 2016)
Розглянуто важливість і необхідність розвитку кредитної кооперації в цілому та кредитних спілок зокрема в Україні. Досить значний час була проблема в кредитних спілках саме з відсутністю необхідної законодавчо-нормативної бази їх діяльності. Прийняття Закону України "Про кредитні спілки" стало своєрідним підсумком цілого етапу, пов'язаного з відновленням діяльності і становленням кредитних спілок в Україні в умовах відсутності законодавчої бази. Запропоновано ряд заходів для ефективного управління розвитком кредитних спілок. Ефективне управління розвитком кредитних спілок забезпечуєтьсяплануванням їх діяльності. Стратегічне планування включає аналіз стану кредитної спілки, розробку стратегічних напрямків його розвитку та фінансового плану (бюджету) для забезпечення заходів щодо реалізації намічених напрямів. Стабільність кредитної спілки забезпечується комплексом заходів, які умовно поділяються на два основних напрямки: морально-психологічний і організаційно-економічне. Кредитні спілки поступово займають власну, практично, ніким зараз не зайняту нішу на фінансовому ринку. Рассмотрено важность и необходимость развития кредитной кооперации в целом и кредитных союзов в частности в Украине. Довольно значительное время была проблема в кредитных союзах именно с отсутствием необходимой законодательно-нормативной базы их деятельности. Принятие Закона Украины "О кредитных союзах" стало своеобразным итогом целого этапа, связанного с восстановлением деятельности и становлением кредитных союзов в Украине в условиях отсутствия законодательной базы. Предложено ряд мероприятий для эффективного управления развитием кредитных союзов. Эффективное управление развитием кредитных союзов обеспечивается планированием их деятельности. Стратегическое планирование включает анализ состояния кредитного союза, разработку стратегических направлений его развития и финансового плана (бюджета) для обеспечения мер по реализации намеченных направлений. Стабильность кредитного союза обеспечивается комплексом мероприятий, которые условно делятся на два основных направления: морально-психологическое и организационно-экономическое. Кредитные союзы постепенно занимают собственную, практически, никем сейчас не занятую нишу на финансовом рынке. Considered the importance and necessity of credit cooperation development in general and credit unions in particular, in Ukraine. Quite a lot of time there was a problem in the credit unions is a lack of the necessary legal and regulatory framework of their activities. The adoption of the Law of Ukraine "On credit unions" was the result of a kind of stage associated with the restoration activities and the emergence of credit unions in Ukraine in the absence of a legislative framework. It proposed a number of measures for the effective management of the development of credit unions. Effective management of the development of credit unions is provided by planning their activities. Strategic planning includes an analysis of the state of the credit union, the strategic directions of its development and financial plan (budget) to provide for the implementation of measures intended destinations. The stability of the credit union provides a complex of measures, which are divided into two main areas: the moral-psychological, organizational and economic. Credit unions gradually occupy its own, almost no one now is not occupied a niche in the financial market.
Удосконалення діяльності кредитних спілок на ринку небанківських фінансових послуг
Іmprovement of the activities of credit unions in the market of nonbanking financial services
Keywords: кредитна кооперація; credit cooperative society; кредитна спілка; credit union; пайові внески; mutual funds; фінансова політика; financial policies; фінансвий кооператив; financial cooperative