Досвід зарубіжних країн і впровадження його в податкову систему України - Бровко, Лариса Іванівна; Brovko, Larysa; Бровко, Є. І.; Brovko, Ye.; Попенко, М. С.; Popenko, M. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Вивчення досвіду зарубіжних країн та його адаптування до вітчизняних умов сприяє підвищенню ефективності та результативності роботи податкових органів України. Але без урахування особливостей соціально-економічної ситуації в нашій державі просте запозичення чужого досвіду не принесе позитивних результатів. Перспективними у подальшому є наукове дослідження питань, пов’язаних із удосконалення механізмів гарантування прав та забезпечення інтересів платників податків. Vyvchennia dosvidu zarubizhnykh krain ta yoho adaptuvannia do vitchyznianykh umov spryiaie pidvyshchenniu efektyvnosti ta rezultatyvnosti roboty podatkovykh orhaniv Ukrainy. Ale bez urakhuvannia osoblyvostei sotsialno-ekonomichnoi sytuatsii v nashii derzhavi proste zapozychennia chuzhoho dosvidu ne prynese pozytyvnykh rezultativ. Perspektyvnymy u podalshomu ye naukove doslidzhennia pytan, poviazanykh iz udoskonalennia mekhanizmiv harantuvannia prav ta zabezpechennia interesiv platnykiv podatkiv.
Dosvid zarubizhnykh krain i vprovadzhennia yoho v podatkovu systemu Ukrainy
Keywords: податкова система України; podatkova systema Ukrainy; податкові системи зарубіжних країн; podatkovi systemy zarubizhnykh krain; податкові органи; podatkovi orhany; платники податків; platnyky podatkiv; реформування роботи податкових органів; reformuvannia roboty podatkovykh orhaniv