Організація та методичні аспекти вдосконалення обліку в бюджетній сфері - Фогель, Єлизавета Костянтинівна; Fohel, Yelyzaveta (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Об’єкт дослідження - процес організації обліку на підприємстві бюджетної сфери. Предмет дослідження - сукупність теоретичних та практичних аспектів удосконалення організації обліку на державному сільськогосподарському підприємстві. Метою роботи є теоретичний розгляд та практичне вивчення порядку організації обліку і методики його ведення та розробка напрямів їх удосконалення на державному підприємстві. Методи дослідження: діалектичний метод пізнання, порівняльний, абстрактно-логічний, системний підхід, розрахунковий метод, методи аналізу і синтезу та ін. Розглянуто теоретико-методичні аспекти організації та ведення обліку на підприємствах бюджетної сфери; досліджено організаційно-методичні аспекти обліку в ДП «Науково-виробниче підприємство Агродніпро-насіння»; розроблено напрямки удосконалення організаційно-методичних аспектів обліку на підприємстві. Obiekt doslidzhennia - protses orhanizatsii obliku na pidpryiemstvi biudzhetnoi sfery. Predmet doslidzhennia - sukupnist teoretychnykh ta praktychnykh aspektiv udoskonalennia orhanizatsii obliku na derzhavnomu silskohospodarskomu pidpryiemstvi. Metoiu roboty ye teoretychnyi rozghliad ta praktychne vyvchennia poriadku orhanizatsii obliku i metodyky yoho vedennia ta rozrobka napriamiv yikh udoskonalennia na derzhavnomu pidpryiemstvi. Metody doslidzhennia: dialektychnyi metod piznannia, porivnialnyi, abstraktno-lohichnyi, systemnyi pidkhid, rozrakhunkovyi metod, metody analizu i syntezu ta in. Rozghlianuto teoretyko-metodychni aspekty orhanizatsii ta vedennia obliku na pidpryiemstvakh biudzhetnoi sfery; doslidzheno orhanizatsiino-metodychni aspekty obliku v DP «Naukovo-vyrobnyche pidpryiemstvo Ahrodnipro-nasinnia»; rozrobleno napriamky udoskonalennia orhanizatsiino-metodychnykh aspektiv obliku na pidpryiemstvi.
Orhanizatsiia ta metodychni aspekty vdoskonalennia obliku v biudzhetnii sferi
Keywords: організація обліку; organization of accounting; бюджетна сфера; budgetary sphere; бюджетний облік; budgetary accounting; облікова політика; accounting policy; організаційно методичні аспекти обліку; organizational and methodological aspects of accounting