Вплив попередньої обробки яблук іч-променями на якість готової продукції і тривалість сушіння - Дорошенко, Євгеній Васильович; Doroshenko, Yevhenii; Лапенко, Матвій Павлович; Lapenko, Matvii; Леснік, Костянтин Володимирович; Lesnik, Kostiantyn; Філіпчук, Віталій Петрович; Filipchuk, Vitalii; Яроцька, Катерина Юріївна; Yarotska, Kateryna; Олексієнко, Вадим Олександрович; Oleksiyenko, Vadim (Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2020)
Для того, щоб відповідати вимогам сучасного покупця, висушений харчовий продукт повинен мати високі показники якості, як органолептичні, так і фізико-хімічні. Оптимальний режим сушіння повинен здійснюватися при мінімальних витратах тепла і енергії і полягати в максимальному збереженні хіміко-технологічних показників якості сировини, що використовується для сушки.In order to meet the requirements of the modern buyer, dried the food product must have high quality indicators, as organoleptic, and physicochemical. The optimal drying mode should be carried out at minimum heat and energy consumption and consist in maximum conservation chemical-technological indicators of the quality of raw materials used for drying.
Influence of pre-treatment of apples with infrared rays on the quality of finished products and drying time
Keywords: обробка ІЧ-променями; Infrared treatment; сушіння; drying; порівняльний аналіз; Comparative analysis