Формування та імплементація системи аграрного маркетингу в діяльність фермерського господарства - Литвиненко, Олександр Олегович; Lytvynenko, Oleksandr (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єктом дослідження є процес формування та імплементації системи аграрного маркетингу в діяльність фермерського господарства. Предметом дослідження теоретичні наукові концепції та положення аграрного маркетингу, методи діагностики економічного стану аграрного підприємства, практичний досвід вітчизняних та закордонних науковців щодо ведення маркетингової діяльності в аграрній сфері економіки. Мета дослідження Мета полягає в усвідомленні сутності та ролі системи аграрного маркетингу як економічно значимого і ефективного інструменту управління підприємством та на основі аналізу економічної діяльності фермерського господарства розробити рекомендації щодо імплементації даної системи в його діяльність. Obiektom doslidzhennia ye protses formuvannia ta implementatsii systemy ahrarnoho marketynhu v diialnist fermerskoho hospodarstva. Predmetom doslidzhennia teoretychni naukovi kontseptsii ta polozhennia ahrarnoho marketynhu, metody diahnostyky ekonomichnoho stanu ahrarnoho pidpryiemstva, praktychnyi dosvid vitchyznianykh ta zakordonnykh naukovtsiv shchodo vedennia marketynhovoi diialnosti v ahrarnii sferi ekonomiky. Meta doslidzhennia Meta poliahaie v usvidomlenni sutnosti ta roli systemy ahrarnoho marketynhu yak ekonomichno znachymoho i efektyvnoho instrumentu upravlinnia pidpryiemstvom ta na osnovi analizu ekonomichnoi diialnosti fermerskoho hospodarstva rozrobyty rekomendatsii shchodo implementatsii danoi systemy v yoho diialnist.
Formuvannia ta implementatsiia systemy ahrarnoho marketynhu v diialnist fermerskoho hospodarstva
Keywords: аграрний маркетинг; agricultural marketing; комплекс маркетингу; marketing complex; аграрна продукція; agricultural products; аграрні підприємства; agricultural enterprises; маркетинговий інструментарій; marketing tools; канали збуту; sales channels; середовище організації; organizational environment