Удосконалення механізмів публічного управління для підвищення конкурентоспроможності територіальної громади - Лях, Ігор Ігорович; Liakh, Ihor (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процес удосконалення механізмів публічного управління для підвищення конкурентоспроможності територіальної громади. Предметом дослідження є дослідження виступають соціально-економічні закономірності вдосконалення механізмів забезпечення конкурентоспроможності територіальних громад. Метою роботи є теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо покращення механізмів публічного управління для підвищення конкурентоспроможності територіальної громади. Obiekt doslidzhennia – protses udoskonalennia mekhanizmiv publichnoho upravlinnia dlia pidvyshchennia konkurentospromozhnosti terytorialnoi hromady. Predmetom doslidzhennia ye doslidzhennia vystupaiut sotsialno-ekonomichni zakonomirnosti vdoskonalennia mekhanizmiv zabezpechennia konkurentospromozhnosti terytorialnykh hromad. Metoiu roboty ye teoretychne obgruntuvannia ta rozrobka praktychnykh rekomendatsii shchodo pokrashchennia mekhanizmiv publichnoho upravlinnia dlia pidvyshchennia konkurentospromozhnosti terytorialnoi hromady.
Udoskonalennia mekhanizmiv publichnoho upravlinnia dlia pidvyshchennia konkurentospromozhnosti terytorialnoi hromady
Keywords: конкурентоспроможність; competitiveness; територіальна громада; territorial community; публічне управління; public administration; механізми; mechanisms; місцеве самоврядування; local self-government; децентралізація; decentralization