Рядкове удобрення - Крамарьов Сергій Михайлович, Kramarov Serhii Mykhailovych; Хижняк В. Д., Khyzhniak V. D.; Фролов С. Ф., Frolov S. F.; Хорошун К. О., Khoroshun K. O.; Крамарьов Олександр Сергійович, Kramarov Oleksandr Serhiiovych; Попов В. А., Popov V. A.; Пісоцький С. С, Pisotskyi S. S. (ОВ «АгроМедіа», Інститут садівництва НААНУ, 2023)
Досліджено забезпечення оптимальних умов живлення рослин на почат ковому етапі вегетації, яке сприяє: формуванню потужнішої коре- невої системи, швидкому росту і розвитку рослин, кращому перенесенню тимчасової посухи, меншому шкідниками та хворобами. Визначено також науково-обгрунтовану дозу внесення мінеральних добрив, ефективність використання РКД. Doslidzheno zabezpechennia optymalnykh umov zhyvlennia roslyn na pochat kovomu etapi vehetatsii, yake spryiaie: formuvanniu potuzhnishoi kore- nevoi systemy, shvydkomu rostu i rozvytku roslyn, krashchomu perenesenniu tymchasovoi posukhy, menshomu shkidnykamy ta khvorobamy. Vyznacheno takozh naukovo-obhruntovanu dozu vnesennia mineralnykh dobryv, efektyvnist vykorystannia RKD.
Riadkove udobrennia
Keywords: оптимізація системи удобрення; optymizatsiia systemy udobrennia; рядкове удобрення; riadkove udobrennia; вплив мінеральних добрив; vplyv mineralnykh dobryv; фосфоровмісні добрива; fosforovmisni dobryva; оптимізація розташування добрив; optymizatsiia roztashuvannia dobryv