Інвестиційне забезпечення виробництва та реалізації зерна сільськогосподарських підприємств - Владика, Юлія Павлівна; Vladyka, Yuliia Pavlivna (Сумський національний аграрний університет, 2013)
Процес економічного забезпечення сільськогосподарського виробництва носить системний характер, розгортається в певних формах і методах, виявляється у диверсифікації структури джерел фінансування, у зростанні використання нових технологій, інновацій та інше. Своєчасне та ефективне інвестиційне забезпечення виробництва і реалізації зерна сільськогосподарськими підприємствами в сучасних умовах інтегрування агропромислового виробництва у світовий простір є необхідною умовою підтримки його фінансового та конкурентоспроможного стану, а досягнення встановленої мети є запорукою успіху діяльності будь-якого підприємства. Дослідженнями проблем ефективного розвитку економічного механізму виробництва і реалізації зерна сільськогосподарськими підприємствами встановлено, що причини такого становища були різні на відповідних етапах розвитку національної економіки. Protses ekonomichnoho zabezpechennia silskohospodarskoho vyrobnytstva nosyt systemnyi kharakter, rozghortaietsia v pevnykh formakh i metodakh, vyiavliaietsia u dyversyfikatsii struktury dzherel finansuvannia, u zrostanni vykorystannia novykh tekhnolohii, innovatsii ta inshe. Svoiechasne ta efektyvne investytsiine zabezpechennia vyrobnytstva i realizatsii zerna silskohospodarskymy pidpryiemstvamy v suchasnykh umovakh intehruvannia ahropromyslovoho vyrobnytstva u svitovyi prostir ye neobkhidnoiu umovoiu pidtrymky yoho finansovoho ta konkurentospromozhnoho stanu, a dosiahnennia vstanovlenoi mety ye zaporukoiu uspikhu diialnosti bud-yakoho pidpryiemstva. Doslidzhenniamy problem efektyvnoho rozvytku ekonomichnoho mekhanizmu vyrobnytstva i realizatsii zerna silskohospodarskymy pidpryiemstvamy vstanovleno, shcho prychyny takoho stanovyshcha buly rizni na vidpovidnykh etapakh rozvytku natsionalnoi ekonomiky.
Investytsiine zabezpechennia vyrobnytstva ta realizatsii zerna silskohospodarskykh pidpryiemstv
Keywords: інвестиційне забезпечення виробництва; investytsiine zabezpechennia vyrobnytstva; реалізація зерна сільськогосподарських підприємств; realizatsiia zerna silskohospodarskykh pidpryiemstv; фінансово-економічні проблеми інвестування; finansovo-ekonomichni problemy investuvannia; рівень розвитку інноваційних процесів; riven rozvytku innovatsiinykh protsesiv; моделювання впливу фінансової кризи; modeliuvannia vplyvu finansovoi kryzy