Чисельне моделювання напружено-деформованого стану тонкошарових гумометалевих елементів віброізоляторів в умовах нелінійного деформування - Булат, Анатолій Федорович; Bulat, A. F.; Дирда, Віталій Ілларіонович; Dyrda, V. I.; Лисиця, Микола Іванович; Lysytsya, M. I.; Гребенюк, С.М.; Grebenyuk, S. M. (Springer Nature, 2018)
Досліджуються компоненти напружено-деформованого стану тонкошарових гумометалевих елементів. Розраховано величину стиску тонкого гумового шару під дією вертикально прикладеного зусилля. Stress-strain state components of thin-layer rubber-metal elements are investigated. The compression level of a thin rubber layer under the action of vertically applied stress is calculated.
Numerical Simulation of the Stress-Strain State of Thin-Layer Rubber-Metal vibration Absorber Elements Under Nonlinear Deformation
Keywords: тонкошарові гумометалеві елементи; thin-layer rubber-metal elements; осадка; thickness reduction; в'язкопружність; viscoelasticity nonlinearity; моментна схема скінченного елемента; moment finite element scheme; слабко стисливий матеріал; weakly compressible material