Впровадження управлінського обліку на підприємствах України - Ткаченко, Олександр Сергійович; Tkachenko, Oleksandr (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Сьогодні вимоги до бухгалтерського обліку змінилися. Він повинен відповідати вимогам міжнародних стандартів, задовольняти потреби внутрішніх та зовнішніх користувачів інформації, виявляти резерви підвищення ефективності виробництва. Таким чином, інформація, яка надається бухгалтерським обліком, повинна бути більш деталізованою, поширеною та релевантною, відповідати інтересам не тільки зовнішніх, але й внутрішніх користувачів. У зв’язку з цим в економічно розвинутих країнах бухгалтерський облік поділений на 2 підсистеми: фінансову та управлінську. Та частина системи бухгалтерського обліку, яка забезпечує потреби управління в інформації, називається управлінським обліком. Sohodni vymohy do bukhhalterskoho obliku zminylysia. Vin povynen vidpovidaty vymoham mizhnarodnykh standartiv, zadovolniaty potreby vnutrishnikh ta zovnishnikh korystuvachiv informatsii, vyiavliaty rezervy pidvyshchennia efektyvnosti vyrobnytstva. Takym chynom, informatsiia, yaka nadaietsia bukhhalterskym oblikom, povynna buty bilsh detalizovanoiu, poshyrenoiu ta relevantnoiu, vidpovidaty interesam ne tilky zovnishnikh, ale y vnutrishnikh korystuvachiv. U zviazku z tsym v ekonomichno rozvynutykh krainakh bukhhalterskyi oblik podilenyi na 2 pidsystemy: finansovu ta upravlinsku. Ta chastyna systemy bukhhalterskoho obliku, yaka zabezpechuie potreby upravlinnia v informatsii, nazyvaietsia upravlinskym oblikom.
Vprovadzhennia upravlinskoho obliku na pidpryiemstvakh Ukrainy
Keywords: підприємства; pidpryiemstva; управлінський облік; upravlinskyi oblik; вимоги міжнародних стандартів; vymohy mizhnarodnykh standartiv