Обґрунтування технології виробництва ковбасних виробів з додаванням моркви - Ільїн, Павло Геннадійович; Ilin, Pavlo (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Актуальність обґрунтування технології виробництва ковбасних виробів з додаванням моркви зумовлена зростанням попиту на більш корисні та функціональні харчові продукти. Використання моркви підвищує харчову й біологічну цінність ковбас за рахунок вмісту вітамінів, каротиноїдів і харчових волокон, а також сприяє формуванню нових смакових властивостей продукції. Додавання рослинної сировини дозволяє оптимізувати витрати, розширити асортимент та підвищити конкурентоспроможність виробів. Обґрунтування технологічних режимів забезпечує стабільну якість, безпечність продукції та відповідність сучасним вимогам харчової промисловості. Aktualnist obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva kovbasnykh vyrobiv z dodavanniam morkvy zumovlena zrostanniam popytu na bilsh korysni ta funktsionalni kharchovi produkty. Vykorystannia morkvy pidvyshchuie kharchovu y biolohichnu tsinnist kovbas za rakhunok vmistu vitaminiv, karotynoidiv i kharchovykh volokon, a takozh spryiaie formuvanniu novykh smakovykh vlastyvostei produktsii. Dodavannia roslynnoi syrovyny dozvoliaie optymizuvaty vytraty, rozshyryty asortyment ta pidvyshchyty konkurentospromozhnist vyrobiv. Obgruntuvannia tekhnolohichnykh rezhymiv zabezpechuie stabilnu yakist, bezpechnist produktsii ta vidpovidnist suchasnym vymoham kharchovoi promyslovosti.
Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva kovbasnykh vyrobiv z dodavanniam morkvy
Keywords: ковбасні вироби; kovbasni vyroby; морква; morkva; функціональні продукти; funktsionalni produkty; рослинна сировина; roslynna syrovyna; м’ясопереробна промисловість; miasopererobna promyslovist