Information technologies for online education: comparison of experiences - Sviatets, Yurii; Святець, Юрій; Dmytriieva, Viktoriia; Дмитрієва, Вікторія Анатоліївна (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Contemporary problems in education caused by threats of mass coronavirus infection needs to be solved with use of special tools for distant teaching, which are offered by different developers from information technologies area. The purpose of this paper is to compare peculiarities of such online education systems as MOODLE, MS Office 365, Prometheus, Google-application, Coursera, and others. The tools proposed by online resources can be divided on two groups: sources with certain applications that can be used with education purposes and all-in-one education systems. Сучасні проблеми в освіті, спричинені загрозою масової коронавірусної інфекції, потребують вирішення за допомогою спеціальних інструментів для дистанційного навчання, які пропонуються різними розробниками з області інформаційних технологій. Метою даної роботи є порівняння особливостей таких систем онлайн-освіти, як MOODLE, MS Office 365, Prometheus, Google-додаток, Coursera та інші. Інструменти, запропоновані Інтернет-ресурсами, можна розділити на дві групи: джерела з певними додатками, які можуть бути використані з цілями освіти, та універсальні освітні системи.
Інформаційні технології для онлайн-освіти: порівняння досвідів
Keywords: informatsiini tekhnolohii; інформаційні технології; osvita; освіта; dystantsiine navchannia; дистанційне навчання