Визначення коефіцієнта абсорбції поливної води під посівами люцерни в лісостеповій зоні України - Запорожченко, В. Ю.; Zaporozhchenko, V. (Дніпропетровський державний аграрний університет, 2012)
Доведено, що розрахунок режимів зрошення посівів люцерни за агрогідрометеорологічним методом в умовах Лісостепу України ґрунтується на використанні щоденних вологозапасів у різних шарах ґрунту. Виявлено зміну вологозатримання під час проведення поливів однаковими поливними нормами, але в різні періоди. Proved that the calculation of irrigation alfalfa using agrogidrometeorological method in the forest- steppe zone of Ukraine is based on data a daily moisture reserves in the different soil layers. A change in water retention during the same watering irrigation rates, but at different times.
Definition of the of the absorption coefficient of irrigation water for crops of alfalfa in the forest-steppe zone of Ukraine
Keywords: коефіцієнт абсорбції; absorption coefficient; поливна вода; irrigation water; люцерна; alfalfa; різні шари ґрунту; different soil layers; зміна вологозатримання; change of moisture retention