Удосконалення реалізації державної житлової політики на рівні міста - Кучеренко, В.; Kucherenko, V.; Коломійцев, М.; Kolomiitsev, M. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Забезпеченість житлом є цінністю, яка стоїть поряд з іншими базовими цінностями людського життя, зокрема, такими як забезпеченість продуктами харчування, фізичне і психічне здоров’я, безпека існування. Стаття 47 Конституції України визначає, що «кожен має право на житло. Держава створює умови, за яких кожен громадянин матиме змогу побудувати житло, придбати його у власність або взяти в оренду. Громадянам, які потребують соціального захисту, житло надається державою та органами місцевого самоврядування безоплатно або за доступну для них плату відповідно до закону». Zabezpechenist zhytlom ye tsinnistiu, yaka stoit poriad z inshymy bazovymy tsinnostiamy liudskoho zhyttia, zokrema, takymy yak zabezpechenist produktamy kharchuvannia, fizychne i psykhichne zdorovia, bezpeka isnuvannia. Stattia 47 Konstytutsii Ukrainy vyznachaie, shcho «kozhen maie pravo na zhytlo. Derzhava stvoriuie umovy, za yakykh kozhen hromadianyn matyme zmohu pobuduvaty zhytlo, prydbaty yoho u vlasnist abo vziaty v orendu. Hromadianam, yaki potrebuiut sotsialnoho zakhystu, zhytlo nadaietsia derzhavoiu ta orhanamy mistsevoho samovriaduvannia bezoplatno abo za dostupnu dlia nykh platu vidpovidno do zakonu».
Udoskonalennia realizatsii derzhavnoi zhytlovoi polityky na rivni mista
Keywords: державна житлова політика; derzhavna zhytlova polityka; забезпеченість житлом; zabezpechenist zhytlom