Інновації в освітньому процесі вишу - Лукацька, Яна Сергіївна; Lukatska, Yana Sergiivna (Університет імені Альфреда Нобеля, 2020)
У роботі розглянуто інноваційні технології, що використовуються в освітньому процесі закладу вищої освіти для поліпшення і полегшення навчального процесу. Серед інновацій зазначені використання електронних підручників, файлообмінних мереж, хмарні технології, використання інтерактивної дошки, альтернативної (віртуальної) реальності, мобільне навчання, дистанційне навчання, змішане навчання, трансдисциплінарний підхід та інтегроване навчання; вони допомагають створювати ефективну систему навчання студентів, мотивують, забезпечують високу результативність, розвивають мислення студентів. This work considers innovative technologies used in the educational process of higher education establishments to improve and facilitate the studying proccess. Innovations include the use of e-textbooks, file sharing networks, cloud technologies, the use of interactive whiteboard, alternative (virtual) reality, mobile learning, distance learning, mixed learning, transdisciplinary approach and integrated learning; they help to create an effective system of student learning, motivate, provide high performance, develop students' thinking.
Innovations in educational process of higher school
Keywords: інноваційний процес; innovative process; цифровий підручник; digital textbook; файлообмінні мережі; file sharing networks; інтерактивна дошка; interactive whiteboard; мобільне навчання; mobile learning; дистанційне навчання; distance learning; трансдисциплінарний підхід; transdisciplinary approach