Правове забезпечення діяльності кредитних спілок в Україні - Добровольська, Олена Володимирівна; Dobrovolska, Olena (Херсонський державний університет, 2014)
Стаття присвячена правовим засадам створення та забезпечення діяльності кредитних спілок в Україні. Розкрито зміст статуту кредитної спілки та вимоги, яким статут повинен відповідати. Визначено умови реорганізації та ліквідації кредитної спілки. Розглянуто передумови виникнення Національної асоціації кредитних спілок України та основні напрями її діяльності. The article is devoted to legal norms create and support credit unions in Ukraine. Contents of the Charter of the credit Union and the requirements that the Statute must meet. Defined terms of reorganization and liquidation of the credit Union. The conditions of appearance of the National Association of credit unions of Ukraine and the main directions of its activity.
Legal support of activity of credit unions in Ukrain
Keywords: кредитна спілка; credit society; статут кредитної спілки; charter of the credit Union; реорганізація кредитної спілки; reorganization of the credit Union; ліквідація кредитної спілки; liquidation of the credit Union; асоціації кредитних спілок; association of credit unions