Обґрунтування процесу виробництва продовольчіх чіпсів з перемеленої сировини хурми - Мартела, Юрій Демидович; Martela, Yurii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
В роботі досліджено кінетику процесу НВЧ-сушіння плодової сировини, а зокрема перемеленої сировини хурми з отриманням продовольчіх чіпсів. Визначено оптимальні параметри процесу НВЧ-сушіння такої сировини. Досліджено вплив електромагнітного поля надвисокої частоти на вміст поліфенольних сполук в чіпсах з перемеленої сировини хурми та вміст вітаміну С – в сировині та в чіпсах. Проведено органолептичну оцінку отриманих зразків чіпсів з перемеленої сировини хурми в залежності від режиму сушіння. V roboti doslidzheno kinetyku protsesu NVCh-sushinnia plodovoi syrovyny, a zokrema peremelenoi syrovyny khurmy z otrymanniam prodovolchikh chipsiv. Vyznacheno optymalni parametry protsesu NVCh-sushinnia takoi syrovyny. Doslidzheno vplyv elektromahnitnoho polia nadvysokoi chastoty na vmist polifenolnykh spoluk v chipsakh z peremelenoi syrovyny khurmy ta vmist vitaminu S – v syrovyni ta v chipsakh. Provedeno orhanoleptychnu otsinku otrymanykh zrazkiv chipsiv z peremelenoi syrovyny khurmy v zalezhnosti vid rezhymu sushinnia.
Obgruntuvannia protsesu vyrobnytstva prodovolchikh chipsiv z peremelenoi syrovyny khurmy
Keywords: плоди хурми; plody khurmy; перемелена сировина хурми; peremelena syrovyna khurmy; чіпси з перемеленої сировини; chipsy z peremelenoi syrovyny; сушіння; sushinnia; конвективне сушіння; konvektyvne sushinnia; надвисокочастотне сушіння; nadvysokochastotne sushinnia; НВЧ-обробка; NVCh-obrobka