Теоретичні аспекти забезпечення економічного розвитку - Абрамович, Інна Ананіївна; Abramovych, Inna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`, 2011)
У статті визначено, що соціально-економічний розвиток країни має відтворювальний характер і забезпечується інвестиційною діяльністю. Здійснено аналіз теорій та моделей економічного зростання. Узагальнено систему основних моделей економічного зростання в сучасних теоріях розвитку. It is certain in the article, that socio-economic development of country has reproductive character and is provided by investment activity. The analysis of theories and patterns of economic growth is carried out. The system of basic patterns of economic growth is generalized in the modern theories of development.
Teoretychni aspekty zabezpechennya ekonomichnoho rozvytku
Keywords: соціально-економічна система; sotsialʹno-ekonomichna systema; економічне зростання; ekonomichne zrostannya; моделі; modeli; теорії; teoriyi; мультиплікатор; mulʹtyplikator; споживання; spozhyvannya; інвестиції; investytsiyi