Дослідження якості та безпечності м’яса коропа в приватному акціонерному товаристві «Петриківський рибгосп» Дніпропетровського району Дніпропетровської області - Плисенко, Дмитро Дмитрович; Plysenko, Dmytro Dmytrovych (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
Дослідження було проведено в умовах Дніпропетровської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини з метою вивчення показників якості та безпеки м’яса коропа, отриманого в умовах «Петриківський рибгосп». Завданням дипломної роботи було проведення комплексного аналізу органолептичних, хімічних, токсичних, радіологічних та мікробіологічних показників м’яса коропа, яке було отримано в трьох рибних господарствах, а також визначення економічної ефективності отриманих результатів. Матеріалом для дослідження послужило м’ясо коропів, з якого приготували бульйони. Середні зразки риб були відібрані у «Петриківський рибгосп» в Дніпропетровській області. Власні дослідження підтвердили, що показники якості і безпеки м’яса коропа (органолептичні, мікробіологічні, хімічні, радіологічні) відповідають вимогам нормативної документації. В роботі були зроблені відповідні висновки та проведені розрахунки економічних результатів досліджень. Doslidzhennia bulo provedeno v umovakh Dnipropetrovskoi rehionalnoi derzhavnoi laboratorii veterynarnoi medytsyny z metoiu vyvchennia pokaznykiv yakosti ta bezpeky miasa koropa, otrymanoho v umovakh «Petrykivskyi rybhosp». Zavdanniam dyplomnoi roboty bulo provedennia kompleksnoho analizu orhanoleptychnykh, khimichnykh, toksychnykh, radiolohichnykh ta mikrobiolohichnykh pokaznykiv miasa koropa, yake bulo otrymano v trokh rybnykh hospodarstvakh, a takozh vyznachennia ekonomichnoi efektyvnosti otrymanykh rezultativ. Materialom dlia doslidzhennia posluzhylo miaso koropiv, z yakoho pryhotuvaly buliony. Seredni zrazky ryb buly vidibrani u «Petrykivskyi rybhosp» v Dnipropetrovskii oblasti. Vlasni doslidzhennia pidtverdyly, shcho pokaznyky yakosti i bezpeky miasa koropa (orhanoleptychni, mikrobiolohichni, khimichni, radiolohichni) vidpovidaiut vymoham normatyvnoi dokumentatsii. V roboti buly zrobleni vidpovidni vysnovky ta provedeni rozrakhunky ekonomichnykh rezultativ doslidzhen.
Doslidzhennia yakosti ta bezpechnosti miasa koropa v pryvatnomu aktsionernomu tovarystvi «Petrykivskyi rybhosp» Dnipropetrovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: комплексний аналіз; kompleksnyi analiz; короп; korop; якість; yakist; безпечність м’яса; bezpechnist miasa