Перспективи виробництва снеків з плодів хурми - Куянов, Юрій Юрійович; Kuyanov, Yurii; Тимчак, Дмитро Олександрович; Tymchak, Dmytro; Мартела, Юрій Демидович; Martela, Yurii (Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2020)
Існує технологія виробництва чіпсів з нарізаних плодів хурми [7], значним недоліком якої є використання недозрілих плодів для можливості нарізання їх на шматочки чітко визначеної товщини. Велика частина плодів хурми в роздрібних мережах торгівлі не встигає реалізовуватися, тому псується і утилізується. Вирішенням проблеми може стати технологія виробництва чіпсів із перемелених плодів хурми. There is a technology for the production of chips from chopped fruit persimmons [7], a significant disadvantage of which is the use of unripe fruit for the possibility of cutting them into pieces of a clearly defined thickness. Most persimmons in retail chains do not have time to be realized, therefore it spoils and is utilized. The solution to the problem can to become a technology for the production of chips from ground persimmons.
Prospects for the production of snacks from persimmons
Keywords: снеки; snacks; хурма; persimmon; пектиновий порошок; pectin powder