Механізми забезпечення участі громадян у проектах розвитку міста - Сікора, Олександр Миколайович; Sikora, Oleksandr (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Метою роботи є розроблення механізмів та рекомендацій стосовно залучення громадян до процесів прийняття ключових рішень щодо розвитку територіальної громади, їх практичне відпрацювання на прикладі Підгородненської міської територіальної громади. Metoiu roboty ye rozroblennia mekhanizmiv ta rekomendatsii stosovno zaluchennia hromadian do protsesiv pryiniattia kliuchovykh rishen shchodo rozvytku terytorialnoi hromady, yikh praktychne vidpratsiuvannia na prykladi Pidhorodnenskoi miskoi terytorialnoi hromady.
Mekhanizmy zabezpechennia uchasti hromadian u proektakh rozvytku mista
Keywords: демократія участі; participatory democracy; громадянське суспільство; civil society; місцеве самоврядування; local self-government; стратегічне планування розвитку громад; strategic planning of community development; нормативно-правові механізми партиципаторної демократії на місцевому рівні; legal mechanisms of participatory democracy at the local level