Вплив “Гуміліду” на лейкоцитарний профіль крові поросят раннього віку - Пінчук, С. М.; Pinchuk, S. M. (Дніпропетровський ДАЕУ, 2014)
Обговорюється підвищення адаптаційних властивостей молодняку в умовах інтенсивної технології вирощування у критичні періоди розвитк. Зокрема, досліджено вплив біологічно активної кормової добавки “Гумілід” на показники лейкоцитарної формули в перші три тижня життя. Співвідношення окремих форм лейкоцитів у крові поросят значно змінюється по вікових періодах тварин. Найбільш чітко зміни клітин крові простежуються в наявності паличко- та сегментоядерних нейтрофілів. Obhovoriuietsia pidvyshchennia adaptatsiinykh vlastyvostei molodniaku v umovakh intensyvnoi tekhnolohii vyroshchuvannia u krytychni periody rozvytk. Zokrema, doslidzheno vplyv biolohichno aktyvnoi kormovoi dobavky “Humilid” na pokaznyky leikotsytarnoi formuly v pershi try tyzhnia zhyttia. Spivvidnoshennia okremykh form leikotsytiv u krovi porosiat znachno zminiuietsia po vikovykh periodakh tvaryn. Naibilsh chitko zminy klityn krovi prostezhuiutsia v naiavnosti palychko- ta sehmentoiadernykh neitrofiliv.
Vplyv “Humilidu” na leikotsytarnyi profil krovi porosiat rannoho viku
Keywords: нейтрофіли; neitrofily; поросята; porosiata; “Гумілід”; “Humilid”; адаптація; adaptatsiia; лейкоцитарна формула; leikotsytarna formula; онтогенез; ontohenez; стрес; stres; раціон; ratsion; лейкоцити; leikotsyty