Вплив елементів сортової агротехніки на продуктивність сорго в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Світанок» Новомосковського району Дніпропетровської області - Деберина, Яна Миколаївна; Deberina, Yana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
З’ясовано, що найвищу врожайність зеленої маси за густоти 250 тис. рослин на гектар та обробки насіння стимулятором росту Еколайн Універсал (0,5л/т) + позакореневого застосування в фазу кущення (0,5л/га) забезпечив гібрид Ковчег – 93,5 т/га за ширини міжрядь 35см. Встановлено, що отриманий прибуток був найвищим у гібрида Ковчег за сівби насіння з шириною міжрядь 35 см та густотою рослин 250 тис.шт./га і обробки насіння стимулятором росту Еколайн Універсал (0,5л/т) + позакореневого застосування в фазу кущення (0,5л/га) і становив 26635 грн./га. Рівень рентабельності за цих показників найвищий і становить 142,4% у гібрида Ковчег. Zʺyasovano, shcho nayvyshchu vrozhaynistʹ zelenoyi masy za hustoty 250 tys. roslyn na hektar ta obrobky nasinnya stymulyatorom rostu Ekolayn Universal (0,5l/t) + pozakorenevoho zastosuvannya v fazu kushchennya (0,5l/ha) zabezpechyv hibryd Kovcheh – 93,5 t/ha za shyryny mizhryadʹ 35sm. Vstanovleno, shcho otrymanyy prybutok buv nayvyshchym u hibryda Kovcheh za sivby nasinnya z shyrynoyu mizhryadʹ 35 sm ta hustotoyu roslyn 250 tys.sht./ha i obrobky nasinnya stymulyatorom rostu Ekolayn Universal (0,5l/t) + pozakorenevoho zastosuvannya v fazu kushchennya (0,5l/ha) i stanovyv 26635 hrn./ha. Rivenʹ rentabelʹnosti za tsykh pokaznykiv nayvyshchyy i stanovytʹ 142,4% u hibryda Kovcheh.
Vplyv elementiv sortovoyi ahrotekhniky na produktyvnistʹ sorho v umovakh tovarystva z obmezhenoyu vidpovidalʹnistyu «Svitanok» Novomoskovsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: сорго; sorghum; ширина міжряддь; row spacing; густота стояння рослин; plant density; стимулятор росту; growth stimulator; продуктивність; productivity