Вплив удобрення на ріст і розвиток рослин нуту в умовах фермерського господарства «Чайка» Синельниківського району Дніпропетровської області - Хоменко, Ярослав Віталійович; Khomenko, Yaroslav Vitaliiovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
В дипломній роботі проаналізовано вплив різних доз удобрення на процеси зміни росту і розвитку рослин, урожайність зерна нуту та його економічної ефективності вирощування. Проведеними дослідженнями встановлено, що в Північному Степу України, ефективними технологічними прийомами підвищення урожайності зерна нуту є застосування добрив у дозах N25Р25К25 та Р45-55К45-55, що підвищувало урожайність зерна нуту на 0,35-0,45 т/га, або на 13,2-16,3%, особливо при використанні азотних добрив (N25Р25К25) де прибавка була максимальною 0,45 т/га, або 16,3%. V dyplomnii roboti proanalizovano vplyv riznykh doz udobrennia na protsesy zminy rostu i rozvytku roslyn, urozhainist zerna nutu ta yoho ekonomichnoi efektyvnosti vyroshchuvannia. Provedenymy doslidzhenniamy vstanovleno, shcho v Pivnichnomu Stepu Ukrainy, efektyvnymy tekhnolohichnymy pryiomamy pidvyshchennia urozhainosti zerna nutu ye zastosuvannia dobryv u dozakh N25R25K25 ta R45-55K45-55, shcho pidvyshchuvalo urozhainist zerna nutu na 0,35-0,45 t/ha, abo na 13,2-16,3%, osoblyvo pry vykorystanni azotnykh dobryv (N25R25K25) de prybavka bula maksymalnoiu 0,45 t/ha, abo 16,3%.
Vplyv udobrennia na rist i rozvytok roslyn nutu v umovakh fermerskoho hospodarstva «Chaika» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: нут; nut; ріст і розвиток рослин; rist i rozvytok roslyn; стимулятори росту; stymuliatory rostu; економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist; охорона праці; okhorona pratsi