Вплив елементів технології вирощування нових гібридів кукурудзи на формування урожайності в умовах фермерського господарства «Гривас» Кам’янського району Дніпропетровської області - Шевченко, Богдан Євгенович; Shevchenko, Bohdan Yevhenovych (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2023)
Встановлення оптимальних параметрів передзбиральної густоти стояння для сучасних гібридів кукурудзи різних груп стиглості. Це досягнуто завдяки ретельному аналізу експериментальних даних, зібраних під час виконання дослідницької програми. Особлива увага приділена вивченню середньостиглого гібрида ДН Сармат та середньораннього ЕС Хемінгуей. Результати цих досліджень не тільки вносять вклад у наукове розуміння агрономічних аспектів вирощування кукурудзи, але й мають практичне значення для вдосконалення методів культивації, що може сприяти підвищенню урожайності та ефективності виробництва. Vstanovlennia optymalnykh parametriv peredzbyralnoi hustoty stoiannia dlia suchasnykh hibrydiv kukurudzy riznykh hrup styhlosti. Tse dosiahnuto zavdiaky retelnomu analizu eksperymentalnykh danykh, zibranykh pid chas vykonannia doslidnytskoi prohramy. Osoblyva uvaha prydilena vyvchenniu serednostyhloho hibryda DN Sarmat ta serednorannoho ES Kheminhuei. Rezultaty tsykh doslidzhen ne tilky vnosiat vklad u naukove rozuminnia ahronomichnykh aspektiv vyroshchuvannia kukurudzy, ale y maiut praktychne znachennia dlia vdoskonalennia metodiv kultyvatsii, shcho mozhe spryiaty pidvyshchenniu urozhainosti ta efektyvnosti vyrobnytstva.
Vplyv elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia novykh hibrydiv kukurudzy na formuvannia urozhainosti v umovakh fermerskoho hospodarstva «Hryvas» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: кукурудза; kukurudza; гібриди; hibrydy; густота рослин; hustota roslyn; урожайність; urozhainist; охорона праці; okhorona pratsi