Пневматичний висівний апарат - Кобець, Анатолій Степанович; Kobets, Anatolii Stepanovych; Kobets, Anatolii; Kobets, Anatoly S.; Kobets, A. S.; Kobec, A.; Сobets’, Anatoly Stepanovich; Пугач, Андрій Миколайович; Puhach, Andrii; Ткаліч, Юрій Ігоревич; Tkalich, Yurii; Ткаліч, Ольга Вікторівна; et al. (ДО "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", 2023)
Пневматичний висівний апарат містить корпус з насіннєвою камерою, кришкою з вакуумною камерою, вертикально встановлений висівний диск з отворами для присмоктування і скидач зайвого насіння з виступами, робоча кромка яких виконана у вигляді частини циліндричної поверхні. Висівний диск поділено на сектори висіву і сектори відсікання вакууму, що чергуються і, відповідно, складають 50° і 40°. Pnevmatychnyi vysivnyi aparat mistyt korpus z nasinnievoiu kameroiu, kryshkoiu z vakuumnoiu kameroiu, vertykalno vstanovlenyi vysivnyi dysk z otvoramy dlia prysmoktuvannia i skydach zaivoho nasinnia z vystupamy, robocha kromka yakykh vykonana u vyhliadi chastyny tsylindrychnoi poverkhni. Vysivnyi dysk podileno na sektory vysivu i sektory vidsikannia vakuumu, shcho cherhuiutsia i, vidpovidno, skladaiut 50° i 40°.
Pnevmatychnyi vysivnyi aparat
Keywords: сільськогосподарське машинобудування; silskohospodarske mashynobuduvannia; пневматичні висівни апарати; pnevmatychni vysivny aparaty; насіннєва камера; nasinnieva kamera; висівний диск; vysivnyi dysk