Обґрунтування технології виробництва халви із насіння нішевих культур - Руснак, Діана Ігорівна; Rusnak, Diana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
У дипломній роботі порівняно склад насіння нішевих культур. Проведено органолептичний аналіз 8 експериментальних зразків халви, після чого визначено найкращий зразок – халва із конопляного ядра. Визначено і порівняно з виробничими зразками його фізико-хімічні показники якості, поживну та енергетичну цінність. U dyplomnii roboti porivniano sklad nasinnia nishevykh kultur. Provedeno orhanoleptychnyi analiz 8 eksperymentalnykh zrazkiv khalvy, pislia choho vyznacheno naikrashchyi zrazok – khalva iz konoplianoho yadra. Vyznacheno i porivniano z vyrobnychymy zrazkamy yoho fizyko-khimichni pokaznyky yakosti, pozhyvnu ta enerhetychnu tsinnist.
Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva khalvy iz nasinnia nishevykh kultur
Keywords: халва; khalva; ядро соняшникове; yadro soniashnykove; ядро конопляне; yadro konopliane; насіння кунжуту; nasinnia kunzhutu; гарбузове насіння; harbuzove nasinnia; функціональний продукт; funktsionalnyi produkt; поживна цінність; pozhyvna tsinnist