Діагностика і лікування гострого (паренхіматозного) гепатиту у собак - Гармаш, В. В.; Harmash, V. V. (Одеський ДАУ, 2024)
Значну частину усіх видів гепатопатій, що зустрічаються у собак складають гепатити. Частою причиною виникнення яких є годування собак недоброякісними кормами та незбалансованість раціону. Більшість гепатопатій мають схожу симптоматику, тому важлива комплексна діагностика. Лікування довготривале і залежить від ступеня ураження печінки. Профілактика включає застосування дієтичних кормів та гепатопротекторів. Znachnu chastynu usikh vydiv hepatopatii, shcho zustrichaiutsia u sobak skladaiut hepatyty. Chastoiu prychynoiu vynyknennia yakykh ye hoduvannia sobak nedobroiakisnymy kormamy ta nezbalansovanist ratsionu. Bilshist hepatopatii maiut skhozhu symptomatyku, tomu vazhlyva kompleksna diahnostyka. Likuvannia dovhotryvale i zalezhyt vid stupenia urazhennia pechinky. Profilaktyka vkliuchaie zastosuvannia diietychnykh kormiv ta hepatoprotektoriv.
Diahnostyka i likuvannia hostroho (parenkhimatoznoho) hepatytu u sobak
Keywords: патології печінки; patolohii pechinky; гепатопатії; hepatopatii; гепатити; hepatyty