Кексові напівфабрикати з додаванням солоду - Черних, Світлана Анатоліївна; Chernykh, Svetlana; Ковальова, Олена Сергіївна; Kovalova, Olena (Інститут зернового господарства НААН України, 2013)
Кекси відносять до борошняних виробів, виготовлених із здобного тіста зі значним вмістом яйцепродуктів, цукру й жиру, а також цінних з погляду смаку наповнювачів: родзинок, цукатів, фруктів, горіхів та ін. Різноманіття наповнювачів дуже широке, але вдосконалення нових ведеться постійно. В якості нового інгредієнту було запропоновано застосувати солод. Тому науково обґрунтування їх хімічного складу шляхом внесення натуральних добавок і наповнювачів є актуальним. Солод (пророслі зерна злакових культур) широко використовується в харчовій, кондитерській, хлібопекарській, молочній, безалкогольній промисловості. Використання природної сировини (солоду) для створення виробів спеціального призначення комплексно вирішує проблему збагачення, оскільки вони в певній мірі та кількості містять біологічно активні речовини. Використання солоду для збагачення кондитерських виробів та хлібобулочних виробів амінокислотами та суттєве покращення якості продукції, вироби з додаванням солоду мають питому вагу при використанні в харчуванні людини - Cakes are flour products made from bunched dough with a high content of egg products, sugar and fat, as well as valuable from the standpoint of the taste of fillers: raisins, candied fruits, nuts, and others. The variety of fillers is very wide, but the improvement of new ones is ongoing. As a new ingredient, it was proposed to apply malt. Therefore, scientific substantiation of their chemical composition through the introduction of natural additives and fillers is relevant. Malt (sprouted grains of cereals) is widely used in food, confectionery, bakery, dairy, beer and soft drinks industries. The use of natural raw materials (malt) for the creation of special purpose products comprehensively solves the problem of enrichment, because they to some extent and quantities contain biologically active substances. The use of malt for the enrichment of confectionery and bakery products with amino acids and a significant improvement in the quality of products, malt products have a specific weight when used in human nutrition
Semi-finished cupcakes with the addition of malt
Keywords: кекс; cake; напівфабрикат; semi-finished product; кондитерські вироби; malt confectionery; пророщене зерно; sprouted grain; біоактивоване зерно; bioactivated grain