Клінічна характеристика акушерських хвороб у корів в умовах ПРаТ «Агро-Союз» Синельниківського району Дніпропетровської області - Головко, Ю. В.; Golovko, Y. V.; Золотоноша, К. М.; Zolotonosha, K. M.; Корейба, Людмила Володимирівна; Koreyba, Ludmila; Koreyba, L. V.; Koreyba, Lyudmila Volodymyrivna; Koreyba, L.; Koreiba, L. V.; Coregba, L. V. (Університет Григорія Сковороди в Переяславі, 2020)
В умовах приватного підприємства з обмеженою відповідальністю «Агро-Союз» Синельниківського району Дніпропетровської області акушерська патологія у корів має значне поширення в період сухостою, родів та післяродового періоду. Ускладнення родів з причин крупноплідності, вузькості родових шляхів, слабка родова діяльність та затримка посліду у корів реєструвалась у корів господарства. У післяродовий період були поширеними післяродовий парез, післяродова субінволюція матки, ендометрити і вульво-вагініти. In the conditions of the private enterprise with limited liability «Agro-Union» Sinelnikovskiy district of Dnipropetrovskiy region of the Dniprovsky district, obstetric pathology in cows is widespread in the period of birth and postpartum period. The reason for the complication of birth is large-fruited, narrowness of the birth canal, weak birth activity and delayed afterbirth in cows. Complications of births were registered in cows. In the postpartum period, the cows had postpartum paresis, postpartum subinvolution of the uterus, endometritis and vulva-vaginitis.
Clinical characteristics of obstetric diseases in cows in the conditions of PJSC "Agro-Soyuz" of Synelnykiv district of Dnipropetrovsk region
Корейба Людмила Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-8658-1779
Keywords: парез; coma puerperal; корови; cows; роди; partum; післяродовий період; postpartum; слабкі перейми і потуги; hypodynamia uteri; затримка посліду; retention placentae; субінволюція матки; subinvolutio uteri; ендометрит; endometritis; вульво-вагініт; vulvovaginitis