Обґрунтування технології виробництва батончиків протеїнових - Салигіна, Тамара Павлівна; Salyhina, Tamara Pavlivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
У бакалаврській кваліфікаційній роботі охарактеризовано насіння промислових конопель, чіа та амаранту як сучасну перспективну сировину, яка володіє цінним нутрієнтним складом та оздоровчими властивостями. Зроблено органолептичний аналіз і дегустаційну оцінку дослідних зразків протеїнових батончиків на основі конопляного ядра та протеїну. Визначено вміст вологи у дослідних зразках та їх структурно-механічні властивості. Розраховано поживну та енергетичну цінність розробленого продукту. U bakalavrskii kvalifikatsiinii roboti okharakteryzovano nasinnia promyslovykh konopel, chia ta amarantu yak suchasnu perspektyvnu syrovynu, yaka volodiie tsinnym nutriientnym skladom ta ozdorovchymy vlastyvostiamy. Zrobleno orhanoleptychnyi analiz i dehustatsiinu otsinku doslidnykh zrazkiv proteinovykh batonchykiv na osnovi konoplianoho yadra ta proteinu. Vyznacheno vmist volohy u doslidnykh zrazkakh ta yikh strukturno-mekhanichni vlastyvosti. Rozrakhovano pozhyvnu ta enerhetychnu tsinnist rozroblenoho produktu.
Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva batonchykiv proteinovykh
Keywords: конопляний протеїн; konoplianyi protein; конопляне ядро; konopliane yadro; насіння чіа; nasinnia chia; насіння амаранту; nasinnia amarantu; поп-амарант; pop-amarant; протеїнові батончики; proteinovi batonchyky