Удосконалення маркетингових конкурентних стратегій аграрного підприємства - Лимар, Андрій Михайлович; Lymar, Andrii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єктом дослідження є процес формування, аналізу, оцінки та розробки заходів щодо удосконалення маркетингової конкурентної стратегії аграрного підприємства. Предметом дослідження маркетингових конкурентних стратегій є комплексний аналіз методів і технік, які підприємства використовують для досягнення конкурентної переваги на ринку. Мета кваліфікаційної роботи полягає в удосконаленні маркетингових конкурентних стратегій аграрного підприємства з метою забезпечення його стабільної конкурентоспроможності на ринку, підвищення ефективності залучення та утримання клієнтів, оптимізації виробничих процесів та збільшення обсягів аграрної продукції. Obiektom doslidzhennia ye protses formuvannia, analizu, otsinky ta rozrobky zakhodiv shchodo udoskonalennia marketynhovoi konkurentnoi stratehii ahrarnoho pidpryiemstva. Predmetom doslidzhennia marketynhovykh konkurentnykh stratehii ye kompleksnyi analiz metodiv i tekhnik, yaki pidpryiemstva vykorystovuiut dlia dosiahnennia konkurentnoi perevahy na rynku. Meta kvalifikatsiinoi roboty poliahaie v udoskonalenni marketynhovykh konkurentnykh stratehii ahrarnoho pidpryiemstva z metoiu zabezpechennia yoho stabilnoi konkurentospromozhnosti na rynku, pidvyshchennia efektyvnosti zaluchennia ta utrymannia kliientiv, optymizatsii vyrobnychykh protsesiv ta zbilshennia obsiahiv ahrarnoi produktsii.
Udoskonalennia marketynhovykh konkurentnykh stratehii ahrarnoho pidpryiemstva
Keywords: маркетингова стратегія; marketing strategy; конкурентоспроможність; competitiveness; конкурентні переваги; competitive advantages; конкурентні стратегії; competitive strategies; споживачі; consumers; конкуренти; competitors; диференціація; differentiation; адаптація; adaptation