Морфофункціональний стан клоакальної сумки курчат-бройлерів за стандартної схеми вакцинації - Тихонюк, К. В.; Tykhoniuk, K. V.; Лєщова, Марина Олексіївна; Lieshchova, M. O.; Lieshchova, M. А.; Lieshchova, M.; Lieshchova, Maryna (Нац. фармацевтичн. ун-т, 2020)
За стандартної схеми вакцинації у курчат-бройлерів активний морфофункціональний стан клоакальної сумки зберігався протягом усього періоду вирощування птиці, що проявлялося високими показниками абсолютної і відносної маси органів, помірним ступенем розвитку тканинних компонентів і гістологічних структур (кількість, форма лімфатичних вузликів, щільність розміщення лімфоцитів у кірковій і мозковій речовині). According to the standard vaccination schedule in broiler chickens, the active morphofunctional state of the cloacal sac was maintained throughout the period of poultry farming, which was manifested by high absolute and relative organ mass, moderate development of tissue components and histological structures (number, shape of lymph nodes, lymph node density, and brain matter).
Morphofunctional state of the cloacal bag of broiler chickens according to the standard vaccination schedule
Лєщова Марина Олексіївна http://orcid.org/0000-0002-4251-4152
Keywords: абсолютна і відносна маса органа; absolute and relative organ mass; птахівництво; poultry; В-лімфоцити; B-lymphocytes; морфологічні параметри; morphological parameters; індекс маси бурси; bursa mass index