Вплив окремих елементів технології вирощування на врожайність ячменю ярого в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Шестірня» Криворізького району Дніпропетровської області - Сироватко, Олексій Дмитрович; Syrovatko, Oleksii Dmytrovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Визначено, що використання мінеральних добрив у середньому за варіантами обробки насіння забезпечило підвищення врожайності ячменю на 0,45 т/га (15,5%). З варіантів обробки насіння найбільш високі показники досягнуті при використанні Вимпел 2 та комплексу Вимпел 2 з мінеральним добривом, прибавка ‒ 1,12 т/га. Найбільший прибуток у досліді було отримано на варіантах з використанням передпосівної обробки Вимпел 2 ‒ 15470 грн. і Вимпел 2 + (NPK) 30 ‒ 17970 грн. Рентабельність за рахунок збільшення врожаю від застосування даних варіантів склала 51,6 та 64,7% відповідно. Vyznacheno, shcho vykorystannia mineralnykh dobryv u serednomu za variantamy obrobky nasinnia zabezpechylo pidvyshchennia vrozhainosti yachmeniu na 0,45 t/ha (15,5%). Z variantiv obrobky nasinnia naibilsh vysoki pokaznyky dosiahnuti pry vykorystanni Vympel 2 ta kompleksu Vympel 2 z mineralnym dobryvom, prybavka ‒ 1,12 t/ha. Naibilshyi prybutok u doslidi bulo otrymano na variantakh z vykorystanniam peredposivnoi obrobky Vympel 2 ‒ 15470 hrn. i Vympel 2 + (NPK) 30 ‒ 17970 hrn. Rentabelnist za rakhunok zbilshennia vrozhaiu vid zastosuvannia danykh variantiv sklala 51,6 ta 64,7% vidpovidno.
Vplyv okremykh elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia na vrozhainist yachmeniu yaroho v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Shestirnia» Kryvorizkoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: ячмінь ярий; yachmin yaryi; стимулятор росту рослин; stymuliator rostu roslyn; економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist; сорт; sort; урожайність; urozhainist