Удосконалення технологічного процесу високотемпературної мікронізації зерна - Іванчук, Василь Миколайович; Ivanchuk, Vasyl Mykolaiovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Метою роботи є дослідження процесу ІЧ-термообробки зерна сорго як альтернативного методу гідротермічної обробки, а також вибір, обґрунтування та реалізація варіантів удосконалення технологічних процесів термообробки зернового сорго на основі застосування ІЧ-випромінювання, що призводить до біохімічних змін. Об’єкт дослідження – процес мікронізації продовольчого голозерного та плівчастого сорго. Предмет дослідження – закономірності та взаємозв’язок технологічного процесу мікронізації продовольчого зерна сорго, вплив його на структурно-механічні та фізичні характеристики зерна сорго. Metoiu roboty ye doslidzhennia protsesu ICh-termoobrobky zerna sorho yak alternatyvnoho metodu hidrotermichnoi obrobky, a takozh vybir, obgruntuvannia ta realizatsiia variantiv udoskonalennia tekhnolohichnykh protsesiv termoobrobky zernovoho sorho na osnovi zastosuvannia ICh-vyprominiuvannia, shcho pryzvodyt do biokhimichnykh zmin. Obiekt doslidzhennia – protses mikronizatsii prodovolchoho holozernoho ta plivchastoho sorho. Predmet doslidzhennia – zakonomirnosti ta vzaiemozviazok tekhnolohichnoho protsesu mikronizatsii prodovolchoho zerna sorho, vplyv yoho na strukturno-mekhanichni ta fizychni kharakterystyky zerna sorho.
Udoskonalennia tekhnolohichnoho protsesu vysokotemperaturnoi mikronizatsii zerna
Keywords: зерно; zerno; сорго; sorho; білки; bilky; хімічний склад зерна; khimichnyi sklad zerna; поживна цінність; pozhyvna tsinnist; термообробка зерна; termoobrobka zerna