Виробництво гречаного солоду з використанням плазмохімічно активованої води - Ковальова, Олена Сергіївна; Kovalova, Olena (Інститут зернових культур НААН України, 2016)
Гречка є цінною зерновою культурою, яка традиційно використовується для отримання борошна і круп. Проте цікавим для харчової галузі є виробництво гречаних солодів. Гречаний солод широко використовуються для виробництва напоїв бродіння, хлібобулочних виробів, солодових екстрактів та різноманітних збагачувачів харчових продуктів. Отримання якісного гречаного солоду є важливим технологічним процесом. Метою досліджень було вивчення впливу плазмохімічно активованих водних розчинів на процеси пророщування зеленої гречки. Проаналізовано перспективи використання гречаного солоду в харчовій індустрії. - Buckwheat is a valuable grain crop that is traditionally used to obtain flour and groats. However, the production of buckwheat malts is interesting for the food industry. Buckwheat malt is widely used for the production of fermented beverages, bakery products, malt extracts and various food enhancers. Obtaining high-quality buckwheat malt is an important technological process. The purpose of the research was to study the influence of plasma-chemically activated aqueous solutions on the germination processes of green buckwheat. The prospects for the use of buckwheat malt in the food industry are analyzed.
Production of buckwheat malt using plasma-chemically activated water
Keywords: зелена гречка; Green buckwheat; гречаний солод; buckwheat malt; плазмохімічна активація; plasma chemical activation; водні розчини; aqueous solutions; інтенсивне пророщування; intensive germination