Аналіз будови тіла морських тварин на можливість прийняття її за біологічний аналог ґрунтообробних робочих органів - Волик, Борис Анатолійович; Volik, Boris; Теслюк, Геннадій Володимирович; Teslyuk, Gennadiy; Золотовська, Олена Володимирівна; Zolotovska, Olena; Майстришин, Роман Миколайович; Maystrishin, Roman (Державна наукова установа “Український науково-дослідний інститут прогно зування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва імені Леоніда Погорілого”, 2018)
В статті наведені основні положення методики модельних досліджень грунтообробних агрегатів з використанням методів біоніки. Використання методів біоніки в процесі проектування грунтообробних машин має обовʹязкові етапи, через які повинна пройти модель – це визначення біологічного аналогу, геометрична, чисельна, регресійна і математична моделі. Основою для розробки робочого органа виступає саме математична модель. Біологічний аналог є вихідним для всіх проміжних етапів моделювання . The article presents the main provisions of the methodology of model research of soil-aggregates using bionic methods. The use of bionic methods in the process of designing soil-cultivating machines has the obligatory stages through which the model must pass - it is the definition of the biological analog, geometric, numerical, regression and mathematical models. The basis for developing a working body is the mathematical model itself. The biological analogue is the output for all intermediate stages of the simulation
An analysis of the structure of the body of marine animals for the possibility of accepting it as a biological analogue
Keywords: грунтообробка; soil treatment; моделювання; simulation; біоніка; bionics; біологічний аналог; biological analogue