Продуктивність та перетравність поживних речовин курчат-бройлерів за введення у комбікорм дріжджів Saccharomyces cerevisiae - Оріщук, Оксана Сергіївна; Orishchuk, O. S.; Orishchuk, O.; Orishchuk, Oksana; Цап, Світлана Володимирівна; Tsap, S.; Tsap, Svitlana; Tsap, S. V.; Tsap, Svitlana V.; Tsap, Svitlana Volodymyrivna (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
Протягом багатьох років основним засобом контролю кишкової мікрофлори птиці були кормові антибіотики. Однак, вони мають ряд суттєвих недоліків, зокрема, здатність до накопичення їх залишкових кількостей у продуктах птахівництва та розвитку стійкості й адаптації мікроорганізмів до даних препаратів у результаті їх тривалого застосування. У зв’язку з цим у нас в країні й за кордоном збільшилися дослідження з вивчення і створення препаратів, альтернативних антибіотиків. До них можна віднести пробіотики й ферментні препарати. For many years, the main means of controlling the intestinal microflora of birds were feed antibiotics. However, they have a number of significant disadvantages, in particular, the ability to accumulate their residual amounts in poultry products and the development of resistance and adaptation of microorganisms to these drugs as a result of their long-term use. As a result, we have increased research in the country and abroad on the study and development of drugs, alternative antibiotics. These include probiotics and enzyme preparations.
Produktyvnist ta peretravnist pozhyvnykh rechovyn kurchat-broileriv za vvedennia u kombikorm drizhdzhiv Saccharomyces cerevisiae
Оріщук Оксана Сергіївна https://orcid.org/0000-0002-6140-870х Цап Світлана Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-2495-949х
Keywords: перетравність; digestibility; курчата-бройлери; broiler chickens; раціон; diet; дріжджі Saccharomyces cerevisiae; yeast Saccharomyces cerevisiae; продуктивність; productivity; прирости маси; weight gain