Efficiency of potato and garlic virus control by interferon use - Мельник, О.; Melʹnyk, O.; Мітенко, І.; Mytenko, I.; Духіна, Н.; Dukhina, N.; Семенченко, Олена Леонідівна; Semenchenko, Olena; Вітанов, С.; Vitanov, S.; Щербина, С.; Shcherbina, S.; et al. (Мелітопольский державний педагогічний університет ім. Богдана Хмельницкого, 2020)
The antiviral action of interferon on the virus-infected biotechnological methods of potato and garlic was investigated. The dynamics of accumulation of latent viral infection in potato plants with successive reproduction for the imposition of cascade (every 7-10 days) cultivation was determined and the influence on its yield and seed productivity was determined. According to the results of serological analysis, treatment with 0.025% interferon solution ensures the absence of viruses X, S and B in plants, and also increases the number of tubers of the seed fraction. Reduction of visual symptoms of defeat of different categories of seed material of potato varieties Tiras is 46-56%.Досліджено противірусну дію інтерферону на заражені вірусом біотехнологічні методи картоплі та часнику. Динаміка накопичення прихованої вірусної інфекції в рослинах картоплі з послідовним розмноженням для накладення каскаду (кожні 7-10 днів) визначено вирощування та визначено вплив на його врожайність та урожайність насіння. За результатами серологічний аналіз, обробка 0,025% розчином інтерферону забезпечує відсутність вірусів X, S і B у рослин, а також збільшує кількість бульб насіннєвої фракції. Зменшення візуальних симптомів ураження різних категорій насіннєвого матеріалу картоплі сортів Тірас становить 46-56%.
Ефективність контролю вірусів картоплі та часнику шляхом використання інтерферону
Keywords: віруси; viruses; інтерферон; Interferon; картопля; potato; часник; garlic; дегенерація; degeneration; насіннєвий матеріал; seed material