Класифікація запасів для цілей бухгалтерського обліку - Лях, С. С.; Liakh, S. S. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Облік запасів повинен забезпечити: контроль за повним і своєчасним оприбутковуванням виробничих запасів їх зберігання і збереження в місцях та на всіх етапах обробки; відповідність складських залишків відповідним нормативам; контроль за правильним застосуванням цінностей в місцях їх використання; встановлення всіх затрат, зв‘язаних з виготовленням або придбанням цінностей; підрахунок фактичної собівартості придбаних і використаних на виробництво запасів. Oblik zapasiv povynen zabezpechyty: kontrol za povnym i svoiechasnym oprybutkovuvanniam vyrobnychykh zapasiv yikh zberihannia i zberezhennia v mistsiakh ta na vsikh etapakh obrobky; vidpovidnist skladskykh zalyshkiv vidpovidnym normatyvam; kontrol za pravylnym zastosuvanniam tsinnostei v mistsiakh yikh vykorystannia; vstanovlennia vsikh zatrat, zv‘iazanykh z vyhotovlenniam abo prydbanniam tsinnostei; pidrakhunok faktychnoi sobivartosti prydbanykh i vykorystanykh na vyrobnytstvo zapasiv.
Klasyfikatsiia zapasiv dlia tsilei bukhhalterskoho obliku
Keywords: класифікація запасів; klasyfikatsiia zapasiv; бухгалтерський облік; bukhhalterskyi oblik; підприємство; pidpryiemstvo