Формування маркетингових стратегій антикризового управління аграрним підприємством - Кузнецов, Артур Георгійович; Kuznetsov, Artur (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Об’єктом дослідження є процес формування маркетингової стратегії антикризового управління на основі виокремлення конкурентних переваг, основі аналізу факторів середовища та оцінки конкурентної позиції ТОВ «Авангард». Предметом дослідження є сукупність наукових поглядів та методів проведення та оцінки конкурентоспроможності суб’єктів аграрного господарювання з виокремленням конкурентних переваг та маркетингових стратегій. Метою кваліфікаційної роботи є розробка антикризової маркетингової стратегії на основі поглибленого вивчення тонкощів формування конкурентних переваг на підприємствах аграрної галузі економіки, теоретичне дослідження ключових теорій, моделей та практичних конкурентних стратегій, імплементація механізмів та способів, за допомогою яких досліджуване аграрне підприємство зможе ефективно визначати, розвивати та використовувати свої конкурентні переваги для довгострокового успіху та стійкості у все більш конкурентному бізнес-середовищі. Obiektom doslidzhennia ye protses formuvannia marketynhovoi stratehii antykryzovoho upravlinnia na osnovi vyokremlennia konkurentnykh perevah, osnovi analizu faktoriv seredovyshcha ta otsinky konkurentnoi pozytsii TOV «Avanhard». Predmetom doslidzhennia ye sukupnist naukovykh pohliadiv ta metodiv provedennia ta otsinky konkurentospromozhnosti subiektiv ahrarnoho hospodariuvannia z vyokremlenniam konkurentnykh perevah ta marketynhovykh stratehii. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye rozrobka antykryzovoi marketynhovoi stratehii na osnovi pohlyblenoho vyvchennia tonkoshchiv formuvannia konkurentnykh perevah na pidpryiemstvakh ahrarnoi haluzi ekonomiky, teoretychne doslidzhennia kliuchovykh teorii, modelei ta praktychnykh konkurentnykh stratehii, implementatsiia mekhanizmiv ta sposobiv, za dopomohoiu yakykh doslidzhuvane ahrarne pidpryiemstvo zmozhe efektyvno vyznachaty, rozvyvaty ta vykorystovuvaty svoi konkurentni perevahy dlia dovhostrokovoho uspikhu ta stiikosti u vse bilsh konkurentnomu biznes-seredovyshchi.
Formuvannia marketynhovykh stratehii antykryzovoho upravlinnia ahrarnym pidpryiemstvom
Keywords: антикризове управління; Anti-crisis management; маркетингова стратегія; marketing strategy; антикризовий маркетинг; anti-crisis marketing; конкурентоспроможність; competitiveness; конкурентні переваги; competitive advantages; агробізнес; agribusiness; система управління; management system; маркетингові дослідження; marketing research; аграрна продукція; agricultural products; аграрні підприємства; agricultural enterprises; середовище організації; organizational environment; управлінські рішення; management decisions