Composition and reactivity of aminolysis products of phenyl glycidyl ether with benzylamine - Palchikov, Vitaly; Пальчиков, Віталій Олександрович; Mykolenko, Svitlana; Миколенко, Світлана Юріївна; Pugach, Andriy; Пугач, Андрій Миколайович; Zubkov, F. I.; Зубков, Ф. І. (Springer, 2017)
The composition of the aminolysis products of phenylglycidyl ether with benzylamine under different conditions was studied. The ratio of 1-(benzylamino)-3-phenoxypropan-2-ol and 1,1 ̓-(benzylazanediyl)bis(3-phenoxypropan-2-ol) does not significantly depend on the nature of the solvent and is mainly determined by the ratio of the starting reagents. 2,6-Bis(phenoxymethyl)morpholine was obtained by dehydration of aminodiol under Mitsunobu reaction conditions followed by reductive debenzylation. Вивчено склад продуктів амінолізу фенілгліцидилового ефіру бензиламіном у різних умовах. Співвідношення 1-(бензиламіно)-3-феноксипропан-2-олу та 1,1 ̓- (бензилазандііл)біс(3-феноксипропан-2-олу) суттєво не залежить від природи розчинника і в основному визначається співвідношення вихідних реагентів. 2,6-Біс(феноксиметил)морфолін отримано дегідратацією амінодіолу в умовах реакції Міцунобу з подальшим відновним дебензилюванням.
Склад і реакційна здатність продуктів амінолізу фенілгліцидилового ефіру з бензиламіном
Keywords: products of aminolysis of phenylglycidyl ether; продуктіи амінолізу фенілгліцидилового ефіру; products of aminolysis of phenylglycidyl ether; склад і реакційна здатність з бензиламіном