Ефективність різних варіантів комбінованої анестезії за лапоротомних втручань у собак в умовах клініки ветеринарної медицини «Надія» міста Дніпро - Ягідка, К. В.; Yahidka, K. V. (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
В даній роботі я порівнюється дві схеми анестезії та вплив кожної на життєво важливі показники. Перша схема використання препаратів загальної дії, схема друга передбачає використання комбінації місцевої анестезії (епідуральна анестезія) та препаратів загальної дії. In this paper are compared two schemes of anesthesia and the impact of each on vitalsigns. The first scheme of use of general action drugs, the second scheme provides for the use of a combination of local anesthesia (epidural anesthesia) and general action drugs.
The effectiveness of different options for combined anesthesia for laparotomy in dogs in the clinic of veterinary medicine "Nadiya" in Dnipro
Keywords: епідуральна анестезія; epiduralanesthesia; собака; dog; анестезія; anesthesia; гемодинаміка; hemodynamics; міорелаксація; musclerelaxation; сон; sleep