Продуктивність гречки залежно від рівня мінерального живлення в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «НІКА АГРО 2020» Кам‘янського району Дніпропетровської області - Подюменко, Олександр; Podiumenko, Oleksandr (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єкт дослідження – рослини гречки, вирощувані в умовах господарства ТОВ «НІКА АГРО 2020». Предмет дослідження – продуктивність гречки, залежно від рівня мінерального живлення, та елементи структури врожаю. Методи дослідження. В роботі використовувались загальноприйняті методи польових і лабораторних досліджень у рослинництві: спостереження, вимірювання, біометричний і математично-статистичний аналізи. Показники структури врожайності визначались за допомогою спеціалізованих методик польових дослідів, а також обліку урожаю методом суцільного збирання облікових ділянок. Obiekt doslidzhennia – roslyny hrechky, vyroshchuvani v umovakh hospodarstva TOV «NIKA AHRO 2020». Predmet doslidzhennia – produktyvnist hrechky, zalezhno vid rivnia mineralnoho zhyvlennia, ta elementy struktury vrozhaiu. Metody doslidzhennia. V roboti vykorystovuvalys zahalnopryiniati metody polovykh i laboratornykh doslidzhen u roslynnytstvi: sposterezhennia, vymiriuvannia, biometrychnyi i matematychno-statystychnyi analizy. Pokaznyky struktury vrozhainosti vyznachalys za dopomohoiu spetsializovanykh metodyk polovykh doslidiv, a takozh obliku urozhaiu metodom sutsilnoho zbyrannia oblikovykh dilianok.
Produktyvnist hrechky zalezhno vid rivnia mineralnoho zhyvlennia v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «NIKA AHRO 2020» Kam‘ianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: ТОВ «НІКА АГРО 2020»; TOV «NIKA AHRO 2020»; гречка; hrechka; добрива; dobryva; N40P40K40; N40P40K40; ґрунт; grunt