Удосконалення процесу механізації збирання кормових коренеплодів та конструкції коренезбиральної машини - Кавун, Володимир Володимирович; Kavun, Volodymyr (ДДАЕУ, 2023)
В проекті представлено аналіз технологій і машин для збирання коренеплодів, а також основні фізико-механічні характеристики кормових буряків. На підставі проведеного патентного аналізу обрано напрям удосконалення коренезбиральної машини з метою зменшення пошкоджень коренеплодів. Розроблена конструкція і проведені розрахунки основних параметрів і режиму роботи гасника швидкості падіння коренеплодів кормових буряків з вивантажувального транспортера. Приведені заходи по охороні праці. V proekti predstavleno analiz tekhnolohii i mashyn dlia zbyrannia koreneplodiv, a takozh osnovni fizyko-mekhanichni kharakterystyky kormovykh buriakiv. Na pidstavi provedenoho patentnoho analizu obrano napriam udoskonalennia korenezbyralnoi mashyny z metoiu zmenshennia poshkodzhen koreneplodiv. Rozroblena konstruktsiia i provedeni rozrakhunky osnovnykh parametriv i rezhymu roboty hasnyka shvydkosti padinnia koreneplodiv kormovykh buriakiv z vyvantazhuvalnoho transportera. Pryvedeni zakhody po okhoroni pratsi.
Udoskonalennia protsesu mekhanizatsii zbyrannia kormovykh koreneplodiv ta konstruktsii korenezbyralnoi mashyny
Keywords: процес механізації збирання; protses mekhanizatsii zbyrannia; кормові коренеплоди; kormovi koreneplody; кормові буряки; kormovi buriaky; конструкції коренезбиральної машини; konstruktsii korenezbyralnoi mashyny