М’ясна продуктивність овець та якість баранини - Похил, Володимир Іванович; Pokhil, Volodymyr; Pokhil, V.; Pokhil, V. I.; Pokhyl, V.; Pokhyl, V. I.; Pohyl, V.; Pohyl, V. I.; Pohil, V.; Pohil, V. I.; Pokhil, Vladimir; Похил, Олена Миколаївна; et al. (Дніпровський ДАЕУ, 2021)
Важлива умова отримання високої м'ясної продуктивності овець - забезпечення тварин раціонами, збалансованими не тільки по протеїну, але і по амінокислотах. Недодача в раціонах овець таких незамінних амінокислот, як метіонін і лізин, можна заповнити введенням в їх склад відповідних добавок. При додаванні в раціони овець синтетичних амінокислот, зокрема метіоніну, не тільки інтенсивніше використовується азот в передшлунках і поліпшується засвоюваність поживних речовин корму, але і поліпшується якість м'яса. Vazhlyva umova otrymannia vysokoi miasnoi produktyvnosti ovets - zabezpechennia tvaryn ratsionamy, zbalansovanymy ne tilky po proteinu, ale i po aminokyslotakh. Nedodacha v ratsionakh ovets takykh nezaminnykh aminokyslot, yak metionin i lizyn, mozhna zapovnyty vvedenniam v yikh sklad vidpovidnykh dobavok. Pry dodavanni v ratsiony ovets syntetychnykh aminokyslot, zokrema metioninu, ne tilky intensyvnishe vykorystovuietsia azot v peredshlunkakh i polipshuietsia zasvoiuvanist pozhyvnykh rechovyn kormu, ale i polipshuietsia yakist miasa.
Miasna produktyvnist ovets ta yakist baranyny
Похил Володимир Іванович https://orcid.org/0000-0002-2994-879X Похил Олена Миколаївна https://orcid.org/0000-0002-7477-6501 Рожков Володимир Вікторович https://orcid.org/0000-0002-2430-8267
Keywords: морфологічний склад туші; morfolohichnyi sklad tushi; вівці; vivtsi; м’ясна продуктивність овець; miasna produktyvnist ovets; баранина; baranyna; продуктивність овець; produktyvnist ovets; категорія вгодованості; katehoriia vhodovanosti