Системний підхід в оцінці фінансового стану сільськогосподарських підприємств - Халатур, С. М.; Khalatur, S. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Для виконання вимог системності при оцінці фінансового стану підприємства необхідно оцінювати не тільки окремі коефіцієнти, але і їх співвідношення, структуру, що дасть змогу звести і відобразити в об’єднаному показнику множинні взаємозв'язки фінансових показників підприємства. Дотримуючись принципів системного підходу, необхідно перейти до використання для аналізу не окремих коефіцієнтів, а їх поєднань, для чого коефіцієнти треба об'єднати в блоки відповідно до їх економічного змісту. Dlia vykonannia vymoh systemnosti pry otsintsi finansovoho stanu pidpryiemstva neobkhidno otsiniuvaty ne tilky okremi koefitsiienty, ale i yikh spivvidnoshennia, strukturu, shcho dast zmohu zvesty i vidobrazyty v obiednanomu pokaznyku mnozhynni vzaiemozviazky finansovykh pokaznykiv pidpryiemstva. Dotrymuiuchys pryntsypiv systemnoho pidkhodu, neobkhidno pereity do vykorystannia dlia analizu ne okremykh koefitsiientiv, a yikh poiednan, dlia choho koefitsiienty treba obiednaty v bloky vidpovidno do yikh ekonomichnoho zmistu.
Systemnyi pidkhid v otsintsi finansovoho stanu silskohospodarskykh pidpryiemstv
Keywords: системний підхід; systemnyi pidkhid; фінансовий стан; finansovyi stan; сільськогосподарські підприємства; silskohospodarski pidpryiemstva; фінансово-господарська діяльность підприємства; finansovo-hospodarska diialnost pidpryiemstva; кредитоспроможность підприємства; kredytospromozhnost pidpryiemstva; рівень підприємницького ризику; riven pidpryiemnytskoho ryzyku