Просторова агроекологія та рекультивація земель. - Демидов, Олександр Анатолійович; Demidov, Oleksandr; Кобець, Анатолій Степанович; Kobets, A. S.; Kobets, Anatoliy S.; Kobets, A.; Kobets, Anatoly Stepanovich; Сobets’, Anatoliy S.; Kobec, A. S.; Грицан, Юрій Іванович; Gritsan, Yu.; Жуков, Олександр Вікторович; et al. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2013)
Монографія присвячена вивченню закономірностей просторової організації агроекосистем. Показано ефективність застосування в екологічних дослідженнях сучасних технологій: географічних інфор-маційних систем, даних дистан-ційного зондування землі, геостатистики і багатовимірних статистичних методів аналізу даних. Особливу увагу приділено перспективам застосування парадигми просторової агроекології для вирішення питань оптимізації рекультивації земель, порушених гірничодобувною промисловістю.The monograph is devoted to the study of patterns of spatial organiza-tion of agroecosystems. The effi-ciency of application of modern technologies, such as geographic information systems, remote recon-naissance data, geostatistics and multivariate statistical methods of data analysis in ecological studies, is shown. Special attention is paid to the prospects of application of spa-tial agroecology paradigm for solu-tions on optimization of recultiva-tion of lands disrupted by mining industry.
Spatial agroecology and land recultivation.
Keywords: aгроекологія; Agroecology; екологічні дослідження; ecological studies; просторова організація агроекосистем; spatial organization of agroecosys-tems; рекультивація земель; recultivation of lands